Belgeseli 8 ödül alan ‘Robinson Nine’: Gururlandım

miRBey

Aktif Üye
Belgeseli 8 ödül alan ‘Robinson Nine’: Gururlandım
Trabzon’da yaşayan Fadime Kayacı’nın 1984 yılında yanına giden yeğeni Ali Haydar Kayacı sara nöbeti geçirdi. O sırada yaylada ot toplayan Fadime Kayacı ise döndüğü konutta yeğeninin cansız vücuduyla karşılaştı. Yeğeninin vefatına fazlaca üzülen Kayacı, o tarihten daha sonra tekrar köyüne dönmedi.

Kayacı, kuvvetli kış mevsiminde kimsenin kalmadığı yaylayı kendine yurt edindi. İlerleyen yaşına karşın cesurca hayat biçimi niçiniyle ‘Robinson Nine’ olarak bilinen Fadime Kayacı’nın, ömrü belgesele de mevzu oldu.

Belgesele 8 ödül verildi

Direktör Orhan Tekeoğlu ve üretimci eşi Nurhan Tekeoğlu, Fadime Kayacı’nın hayatını belgesele taşıdı. Tekeoğlu çiftinin 1 ayda çekimlerini yaptığı belgeselde, Kayacı, kamera karşına geçti, yayladaki kuvvetli hayatı ve hayat çabasını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği ‘Fatma Kayacı’nın bilinmeyen hikâyesi’ isimli belgesel, Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Almanya ve İtalya’daki memleketler arası belgesel sinema şenliklerinde 8 mükafata layık görüldü.

hayatını husus alan belgeselin mükafatlar kazanmasından epey şad olduğunu söyleyen Kayacı, “Hazırlayanlardan Allah razı olsun. Yaylada yalnız başıma yaşayışımın belgeseli ödül aldı. Belgeselin çekildiği vakit ineğim de vardı. Artık yalnızca kedim ve köpeklerim var. Belgeselin ödül almasından gururlandım” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.