Bakan Ersoy: Dünyada Amerika’dan daha sonra en çok dizi sinema ihraç eden ülke Türkiye

miRBey

Aktif Üye
Bakan Ersoy: Dünyada Amerika’dan daha sonra en çok dizi sinema ihraç eden ülke Türkiye
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 7’nci Altın Baklava Milletlerarası Öğrenci Sinema Şenliğine katılmak üzere Gaziantep’e geldi. Programda konuşan Bakan Ersoy, 2019 yılında sinema kanununda yapılan değişiklikle olumlu sonuçlar alındığını ve Türkiye’nin sinema üretim merkezi haline getirildiğini söylemiş oldu.

Bakanlık olarak sanata verilen değerin ve yatırımların artarak devam edeceğini söyleyen Ersoy, şunları söylemiş oldu:

“Önünüzde uzun bir sanat seyahati bulunuyor. Şunu fazlaca açık bir biçimde sizlerle paylaşmak istiyorum; Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu uzun seyahatte her vakit genç sanatkarlarımızın yanındayız. Sinema kesiminin daha da güçlenmesi için elimizden gelen uğraşı gösterdiğimizi ve bu çabası her geçen yıl artırarak sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum. 2019 yılında Sinema Kanununda yaptığımız değişikliklerin fazlaca olumlu sonuçlar doğurduğunu gördük. Ülkemizi sinema üretim merkezlerinden biri haline getirebilmek maksadıyla 2019 yılında Sinema Kanunumuzda kıymetli değişiklikler yaptık.”

‘Yerli sinema üretim sayımız 17 kat arttı’

Türkiye’nin Amerika’dan daha sonra en çok dizi sinema ihraç eden ülke olduğunu söyleyen Ersoy, şu tabirleri kullandı:

“Sadece son üç yılda takviye verdiğimiz proje sayısı bin 200’e gelmiş durumda. 280 milyona yakın bir takviye sağladık. Yerli sinema üretim sayımız 17 kat arttı. Yerli yapımlarımızın 2 milyon olan seyirci sayısı 33 milyon düzeyine yükseldi. Ayrıyeten Türk dizilerinin dünyanın çeşitli coğrafyalarında yayınlanması için hayli önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu emeklerimizin karşılığı olarak dizilerimiz şu anda 150’den çok ülkede izleniyor. Dünyada Amerika’dan daha sonra en çok dizi sinema ihraç eden ülke Türkiyedir.”

‘Ülkemiz artık dünyanın değerli sanat üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir’

Son devirler bu alanda yapılan desteklemelerin ve yatırımların akabinde Türkiye’nin değerli sanat üretim merkezi haline geldiğini söyleyen Ersoy kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Ülkeler gelişmişliğinin göstergesi olarak yalnızca sahip oldukları ekonomik, teknolojik, siyasal imkanlarla değil sanatsal üretimleriyle de bedellendirilmektedir. Bu farkındalıkla hareket ettiğimiz içindir ki ülkemiz artık dünyanın kıymetli sanat üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu vesileyle Yedinci Milletlerarası Altın Baklava Sinema Şenliğine katılan ulusal ve milletlerarası tüm yarışmacıları kutluyorum.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.