Atı yorulduğu için otomobilini kendisi çeken hurdacıya ödül

miRBey

Aktif Üye
Atı yorulduğu için otomobilini kendisi çeken hurdacıya ödül
Düzce‘de Rıhtım Caddesi‘nde atı geriye bağlayıp arabayı kendisi çeken kişiyi cep telefonu kamerasıyla görüntüleyenler, bu anları toplumsal medyada paylaştı.

İmgeler, toplumsal medyada ilgi çekti. Arabayı çeken kişinin, Ağa Mahallesi’nde yaşayan, hurdacılık ve kağıt toplayıcılığı yapan, 2 çocuk babası Tarık Tok olduğu ortaya çıktı.

Tok’un takdir toplayan hareketi daha sonrası 25 yaşındaki ‘Gül’ isimli cet, Türkiye Jokey Kulübü ve at çiftliği sahiplerinden yem ile bakım takviyesi geldi.

‘Kızımın çeyizini bu atla yaptım, oğlumu bu atla okutuyorum’

Atını kızı üzere sevdiğini lisana getiren Tarık Tok, “Bu at benim merhum babamın yadigarı. Bu atla kağıt topluyorum ve meskenimi geçindiriyorum. Merhum babam ‘Gül’ diye severdi, ben de o biçimde isim koydum ve o denli seviyorum. Bize geldiğinde taydı. Ölene kadar bizde. Bu atla babam bize baktı, ben çocuklarıma baktım, meskenimi yaptım. Ben atıma hiç kıyamam, çocuğum üzere kızım üzere severim. Boğazımızdan geçen lokma, bu at yardımıyla. Kızımın çeyizini bu atla yaptım. Oğlumu bu atla okutuyorum” dedi.

‘Tüm gereksinimlerini karşılayacağız’

Atın bakımını üstüne alan at çiftliği sahiplerinden Murat Seyok ise “Tarık, bu sıkıntı günlerde bize insanlığımızı hatırlattı. Biraz nefsimizden utandık. Bu manada biz de mütevazı biçimde bir şeyler yapıyoruz. Öbür çiftlik işleten arkadaşlarımızla birlikte ‘Artık Tarık’ın atı, bizim atımız olsun’ dedik. Onun atını takımımıza kattık. Tüm muhtaçlıklarını karşılayacağız. Onun atına fazlaca düzgün bakacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.