Astronot nasıl olunur: başvuru, eğitim ve maaş

Draqon

Aktif Üye

1. Astronot nasıl olunur: başvuru, eğitim ve maaş

• Uzaydaki deneylerden halkla ilişkilere

2. Gereksinimler ve beceriler

3. Başvuru süreci

4. Astronotların hak ettiği şey bu

5. Çözüm

Uzayın ağırlıksızlığında bir uzay giysisi içinde – çoğu kişi için bu bir çocukluk hayalidir. Ancak bu sadece birkaç kişi için gerçeğe dönüşüyor.

Yalnızca Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) son seçim sürecinde, 2021 yılında imrenilen astronot eğitimine 22.000'den fazla kişi başvurdu. Bunlardan yalnızca 17'si başvuru sürecini geçmeyi başardı: bunlardan beşi kariyer astronotları ve on iki tanesi de kariyer astronotları olarak görev yaptı. rezerv havuzundan.

• Astronotlar, uzay bakımı, deneyler ve halkla ilişkiler de dahil olmak üzere çeşitli ve zorlu görevleri yerine getirmek zorundadır.
  • Başvuru süreci uzundur ve çeşitli aşamaları içerir: çevrimiçi anketlerden tıbbi testlere ve görüşmelere,
  • Astronot olarak kariyer, ulusal vergilerden muaf cazip bir maaş sunar.

Bu yazıda astronot adaylarının hangi becerilere sahip olması gerektiğini ve ESA'ya başvuru sürecinin nasıl olduğunu açıklıyoruz. Ayrıca bir astronotun ne kadar maaş alabileceğine (bu arada herhangi bir ulusal vergi ödemiyor) ve uzayda günlük yaşamın nasıl olduğuna da ışık tutuyoruz.

Bu, “Nasıl astronot olunur: başvuru, eğitim ve maaş” Haberler-Plus makalemizden alıntıydı. Haberler Plus aboneliği ile yazının tamamını okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

Maalesef bu bağlantı artık geçerli değil.

Hediye edilen öğelere verilen bağlantılar, 7 günden eskiyse veya çok sık erişiliyorsa geçersiz olacaktır.

Bu makaleyi okumak için deneme aboneliği yapın ve tüm Haberler+ içeriğini bir ay boyunca ücretsiz okuyun.