Antalya’da ‘plaj definecileri’ iş başında

miRBey

Aktif Üye
Antalya’da ‘plaj definecileri’ iş başında
Yaz aylarında yerli ve yabancı milyonlarca turiste mesken sahipliği yapan Antalya kıyıları, şu sıralar turizm döneminin sona ermesinin sakinliğini yaşıyor.

Kıyıları dolduran az sayıda yabancı turist güneşli havanın tadını çıkarırken, halk içinde ‘plaj definecileri’ olarak isimlendirilen işi yapan Mehmet Deniz ve İbrahim Uysal ise dedektörle kıyısı tarıyor.

Deniz ve Uysal, turistlerin meraklı bakışları altında dedektör ve çapayla plajda kıymetli metalleri arıyor.

Hava durumuna göre yola çıkıyor

Mehmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl önce Devlet Su İşlerinden emekli olduktan daha sonra boş vaktini kıymetlendirmek için dedektörle kıyıda metal aramaya başladığını söylemiş oldu.

Turizm döneminin haricinde kıyıda dedektör sayesinde arama yaptığını belirten Deniz, “Emekliyim. İçki içmem, kumar oynamam, buralarda vakit geçiyorum. Bu işi zevkime göre yaparım, başıma nazaran takılırım. Hava durumunu takip ederim, dalgalı günün akabinde otomobilime biner istediğim kıyıya giderim. birtakım kimi birkaç saat birtakım bazı akşama kadar takılırım” dedi.

Tüm kıyısı iki defa tarıyor

Antalya’daki tüm plajlarda arama yaptığını anlatan
Deniz, “Gittiğim yerde tüm kıyısı baştan sona iki defa dedektörle tararız. Dedektörün sinyal verdiği yeri kazıp bakarız. En epey bulduğumuz Rus parası oluyor. kimi vakit kolye kırığı, küpe ve yüzük de denk geliyor. Euro bulursak bozduruyoruz, altın bulursak satıyoruz. Öteki metal paraları kiloyla hurdacıya veriyoruz. Bozuk para haricinde birkaç sefer cep telefonu buldum” diye konuştu.

Yaptığı işten büyük bir hasılatının olmadığını lisana getiren Deniz, “Bu iş benim en büyük hobim. Buradan kazanmışım kazanmamışım bu değerli değil. Kazanabildiğim vakit içinder olmuştur ancak toplamda baktığımızda buradan kazandığım, aracımla buralara gelmek için harcadığım yakıta yetmez” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.