Android telefonlar için daha iyi veri güvenliği | Haberler Online

Draqon

Aktif Üye
Konum tabanlı kilitler, Android telefonlarda veri güvenliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. “Kimlik Kontrolü” adı verilen isteğe bağlı özellik, cihaz önceden tanımlanmış coğrafi konumların dışındayken belirli verilere ve özelliklere erişimi önler. Kullanıcı, kimlik kontrolünün gerekli olmadığı yerleri belirleyebilir. Google özellikle işyerleri ve evler hakkında düşünüyor.


Reklamcılık



Google'ın duyurusuna göre, blok yalnızca biyometrik kimlik doğrulama yoluyla diğer yerlere erişim için kaldırılabilir. Bazı işlevler korunur: Cihazın kilidini açmak için pimleri, desenleri, şifreleri veya biyometrik özellikleri değiştirme, Android Anti-hırsızlık korumasını ve cihazımı kapatma (cihazımı bul), Google şifre yöneticisindeki şifrelere ve passeylere erişim, şifrelerin otomatik girişinde otomatik giriş Uygulamalar (ancak Chrome tarayıcısında değil), fabrika ayarlarına sıfırlama, güvenilir yerleri görüntüleme, veri ve ayarları yeni bir cihaza kopyalama, bir Google hesabı silin veya ekleyin, geliştirici seçeneklerine erişme ve elbette kimlik kontrolünü kapatın.

Yeni işlev başlangıçta Android 15'li Pixel telefonlarında ve Galaxy Serisindeki Samsung telefonlarında One UI 7 kullanıcı arayüzünü kullanacak. Diğer üreticilerin Android cihazlarının takip etmesi bekleniyor. Kimlik kontrolü etkinleştirildiğinde, bağlı Google hesabı ve varsa cihazın Samsung hesabı için gelişmiş erişim koruması otomatik olarak etkinleştirilir. Her zamanki gibi, sürüm aynı anda kapsanan tüm cep telefonları için değil, kademeli olarak gerçekleşmelidir.

Ekim ayında Google, Android için hırsızlık önleme koruması başlatmaya başladı. Veri grubuna göre, bu şimdi tamamlandı. Android 10'dan başlayan tüm Android telefonlar, soyulmuş Android Go varyantları hariç, hırsızlık önleyici özelliği kullanabilir. Android 9'dan beri, her Android sürümünün de “Go” varyantı vardır. Bu, daha az güçlü cihazlar ve mobil ağlar için optimize edilmiş işletim sisteminin bir varyantıdır, bu da çok dilli kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyarlanmıştır. Kimlik kontrolünün bir gün Android Go'ya gelip gelmeyeceği görülüyor.




(DS)