Ailesiyle 2 metrekarelik depoda yaşıyor: Etrafta fareler dolaşıyor, kızımın omzunda yara çıktı

miRBey

Aktif Üye
Ailesiyle 2 metrekarelik depoda yaşıyor: Etrafta fareler dolaşıyor, kızımın omzunda yara çıktı
Bursa’da konutları olmadığı için 3 aydır dere kenarındaki metruk bir binanın 2 metrekarelik deposunda yaşayan aile, hayırseverlerden iş ve kalacak bir mesken istiyor.

Bursa’da annesinin konutunda yaşayan Mustafa Kayalar yaklaşık 8 ay evvel işten çıkarılınca kayınvalidesinin yanına taşındı. İş aramaya devam eden Kayalar, uzun müddet çalışacak yer bulamadı.

Tartıştığı kayınvalidesi tarafınca konuttan çıkarılan Mustafa Kayalar, kendisi üzere meskeni olmayan annesinin yanına, Osmangazi ilçesi Setbaşı Mahallesi’ndeki Gökdere’nin kenarında harabeye dönmüş metruk binanın 2 metre genişliğinde 1.5 metre yüksekliğindeki depoya sığındı. Yaklaşık 3 aydır burada kalan 7 kişilik aileye, bir hayırsever yardım ederek meskenini açtı.

Kendi annesi de istemedi

Hayırseverin meskenine gelen Mustafa Kayalar
, ondan sonrasında annesinin gitmesini istemesi üzerine eşi ve 3 yaşındaki kızı ile birlikte bir daha mağarayı andıran depoya döndü.

Rutubetten nefes almanın güç olduğu ve farelerin dolaştığı depoda yerde yaşamak zorunda olan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

‘Etrafta fareler dolaşıyor, kızımın omzunda yara çıktı’

Yaklaşık 2 metrekarelik mağara üzere bir yerde yaşadıklarını söyleyen Dilara Kayalar ise “Ufak bir yer, tavan yüksekliği 1,5 metre. Lakin burada yaşamaya mecburuz. Çok güç kaidelerde yaşıyoruz. Böcekler var. Ellerimiz ayaklarımız yara ortasında oluyor. Kızımın omzunda yara çıktı. Fareler dolaşıyor etrafta. Fareden korkuyoruz. Kızımın altını açarken, hava epey soğuk olduğu için zorlanıyoruz.

Kızım hasta olacak diye korkuyorum. Yorganın ortasında üşümüyorum ancak sabah kalktığımızda fazlaca üşüyoruz. Eşim çabucak ateş yakmaya kalkıyor. O ateşi yaktığı vakit bizde kalkıp ateşin başında ısınıyoruz. Burada 2-3 defa hastalandı. Burnu akmaya başladı. Bir meskenin olsun istiyorum, eşim çalışsın ve kızım rahat olsun istiyorum. Öteki bir şey istemiyorum

” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.