Adele: Boşandığım için utanıyorum

miRBey

Aktif Üye
Adele: Boşandığım için utanıyorum
Müzikçi Adele, 2018 yılında eşi Simon Konecki’den ayrıldığı vakit ‘evlilik’ fikrine ‘saygısızlık’ ettiği hissine kapıldığını anlattı.

Boşanma daha sonrasında ‘dehşet verici panik ataklar’ yaşadığını söyleyen Adele, bunun kendisini sıkı bir idman tertibi uygulamaya yönelttiğini ve bu yolla 2 yılda yaklaşık 50 kilo verdiğini söylemiş oldu.

ABD’de CBS kanalında dün akşam yayımlanan iki saatlik özel programda sanatçı yeni albümü hakkında da konuştu.

BBC Türkçe’nin haberine bakılırsa, Adele yeni albümü daha sonrası birinci televizyon mülakatını verirken, programda bununla birlikte şarkıcını Los Angeles’ta ünlü ışıklı Hollywood yazısının gölgesindeki Griffith Gözlemevi’nde, klasik en sevilen ve yeni müziklerinden bir seçkiyi seslendiği bir konser izlendi.

Lizzo, James Corden ve Melissa McCarthy üzere yıldızların da seyirciler içinde bulunduğu gece konserinde Adele’in küçük oğlu Angelo da annesini birinci sefer canlı izlemiş oldu.

Adele konserde oğluna “Bebeğim, bu gece senin burada olman katiyen hayatımın onuru” diye seslendi.

Gösteri boyunca ünlü müzikçi Los Angeleslı bir genç olan Quentin’in kız arkadaşı Ashley’e evlenme teklif etmesine de aracı oldu ve bayanın “Evet” diyerek gözyaşlarına boğulması akabinde ikili “Make You Feel My Love” müziğiyle serenat yaptı.

Adele müzikten evvel “Şükürler olsun ki ‘Evet’ dedi zira aksi biçimde bu şarkıyı kime söyleyecektim bilmiyorum” diyerek güldü.

Müzik yer yer sanatkarın Oprah ile söyleşisinden kliplerle kesiliyordu. Söyleşi Oprah Winfrey’in Meghan Marklı ve Prens Harry ile bu yılın başlarında yayınlanan ünlü söyleşisinin yapıldığı California gül bahçesinde yapılmıştı.

Boşandığı için utanıyor

Babası, kendisi iki yaşındayken konutu terkeden ünlü müzikçi “Öyle bir aileden gelmediğim için hayatım boyunca çekirdek aile saplantım vardı” dedi ve ekledi:

“Çok küçük bir yaştan itibaren kendime, çocuklarım olduğu vakit onlardan ayrılmayacağıma kelam vermiştim. Ve sahiden, sahiden uzun bir vakit denedim.”

33 yaşında olan Adele, evliliğinin yıkılmakta olduğunu birinci defa bir mecmuadaki kişilik testini yaptığında farkettiğini söylemiş oldu.

Sorulardan biri “Hakkınızda hiç kimsenin bilemeyeceği şey nedir?” oldu. Adele arkadaşlarına itiraf etti:

“Mutlu değilim. hayatıyorum. Yalnızca kendimi sürüklüyorum.”

Adele aslında Simon Konecki ile 8 yıl birlikte olmuştu fakat daha evvel evliliğinin de ayrılığının da 2018 yılında olduğunu söylemişti.

Ünlü müzikçi mülakatında, “Evliliği epeyce ciddiye alıyorum…ve o denli anlaşılıyor ki, ne bileyim, bu kadar çabuk evlenip boşanmakla neredeyse evliliğe saygısızlık etmiş üzere hissediyorum” dedi.

Boşandığı eşi ‘yaşamını kurtardı’

Adele, ona aşık olmasa da Konecki’yi hala sevdiğini bilhassa yenidenladı. Çift hala Los Angeles’da karşılıklı meskenlerde oturuyor ve oğulları Angelo’ya bir arada bakmayı sürdürüyor.

Meşhur olduktan daha sonra Konecki’nin ‘yaşamını kurtardığını’ söylüyor:

“yaşamımın o periyodunda, hayli gençtim ve herşeyi elde ettiğimi düşünüyordum. Rahatlıkla kimi karanlık yollara sapabilir ve şöhretin sarhoşluğuyla kendime ziyan verebilirdim. O sırada o geldi ve hayatımın o noktasına kadar karşılaştığım en istikrarlı insandı. Ona şu anda bile hayatımı emanet ederim.”

Müziğinin kaynağını açıklayamıyor

‘Hello’ ve ‘Someone Like You’ üzere müzikleri
milyonlarca insanı etkiledi fakat Adele müziğinin gücünün kendisi için anlaşılamaz bir şey olduğunu itiraf etti:

“Bir birey olarak müziklerimle tıpkı özelliği taşımıyorum. Güya onları öbür bir yerden çekip alıyorum ve onlara nasıl eriştiğimi bilmiyorum. “Çok garip zira gerçek hayatta o kadar derin olduğumu sanmıyorum.”

Müzik kelamlarında niye o kadar epeyce ferdî bilgi verdiği sorulduğunda Adele, insanlara tıpkı çeşit şeyler yaşadıkları konusunda teminat vermek istediğini söylemiş oldu:

“Müzik bana pek epey durumda yardımcı oluyor ve diğerleri için de birebir şeyi yapmasını istiyorum. Yalnız olmadıklarını hatırlamalarını. kimi vakit bir şarkıyı yazarken, ya da yazdığımı dinlerken ‘Bu biraz fazla şahsi olabilir’ dediğim oluyor. Lakin hiçbir şey şu son iki ya da üç yıl ortasında kapalı kapılar arkasında yaşadıklarımdan daha ürkütücü olamaz. O yüzden korkmuyorum.”

Ölmedilk evvel babasıyla barıştı

Müzikçi Oprah Winfrey’e omurundaki en büyük yaranın babası Marc Evans’ın ‘yaşamından tam olarak çıkmış olması’ olduğunu söylemiş oldu:

“İnsanlardan beklentim sıfırdı zira babamdan, hiç bir şey beklememeyi öğrenmiştim. Birisiyle sevgi dolu sevecen bir bağlantı içine tam olarak giremememin sebebi odur.”

senelerca görüşmemelerine karşın, Evans ağır bir hastalığa yakalanınca baba-kız yüz yüze geldiler.

Buluştuklarında babası Adele’e yalnızca birinci müziği Hometown Glory’yi dinlediğini söylemiş:

“Diğer hiç bir müziğimi dinlememişti. Bu epey acı verdi.”

Ancak Adele babasına yeni müziklerinden birini çalmak istedi. “To be Loved” babasının yokluğunu ve bunun insanlara itimadını etkilediğini anlatıyordu:

“Bu benim için ve onun için epeyce şaşırtıcıydı. Benim müzik söylememi dinleyebilirdi lakin bunu sözlere vurmama dayanamıyordu. Bu bakımdan epeyce benziyorduk.”

Sonunda Adele babasına yeni albümünün tamamını Nisan ayında ölmedilk evvel Zoom üzerinden dinletmeyi başardı:

“En epey beğendikleri benim en beğendiklerimdi. bu inanılmazdı. Ve benimle gurur duyuyordu.”

“İşte bütün bunlar öldüğü vakit bana epey yeterli geldi. Sözün tam manasıyla yara kapanmıştı.”

Rejim yaptığı için eleştirilmişti

Benimsediği antrenman sistemi ile neredeyse 45 kilo kaybeden Adele’in görünüşündeki değişim son 2 yıldır fazlaca konuşuluyor.

Adele bu değişimin esasen yaşadığı telaşlar ve panik ataklarını denetim etmekle ilintili olduğunu söylüyor:

“Evliliğimi sonlandırdıktan daha sonra fazlaca korkutucu panik ataklar yaşadım. Beni tümüyle felç ediyorlar, ve başımı karıştırıyorlardı zira kendi vücudum üzerinde hiçbir denetimim kalmamıştı.”

Yaşadığı çok telaş dalgalarının spor salonunda azaldığını farkedince her gün spora gitmeye başladı.

Adele, “Bu hakikaten de başımın içini düzenlememe katkıda bulundu” diyor.

Oprah Winfrey bu noktada kendisinin kilo kaybettiği periyodu hatırlayarak, bazılarının rejime girdiğinde bundan rahatsız olduklarını, terkedilmiş hissettiklerini anlattı.

Adele de emsal yorumlar duyduğunu belirli ederek yanıtladı:

“Bu beni şok etmedi hatta sarsmadı bile zira mesleğim boyunca vücudum daima nesneleştirilmişti. Ya fazlaca şişman ya fazlaca zayıftım. Ya muhteşem görünüyordum ya da karşıtı. Lakin insanların kendi vücutları hakkındaki hislerini onaylamak benim işim değil. Ben kendi ömrüme çeki nizam vermeye çalışıyorum. Buna öbür korkular ekleyemeyeceğim.”

Oprah Winfrey: Yeni müziği Hold On, ulusal marşa dönüşebilir

Röportaja eşlik eden konserinde Adele
, 30 isimli albümünde yer alan üç yeni müziğini söylemiş oldu. I Drink Wine, Love Is A Game ve Hold On.

Oprah Winfrey sonuncu müziğe odaklanarak kelamlarını yineladı:

“Tam bir karmaşayım/Daha epeyce denedikçe daha geriliyorum/Kendimin en büyük düşmanıyım/Şu an kendim olmaktan nefret ediyorum.”

Adele boşanma sürecinde sık sık bu biçimde hissettiğini fakat arkadaşlarının kendisine “Dayan” dediklerini anlattı:

“Sürdürmeye çalışmak epey tüketiciydi. Bu bir müddetç, boşanma sürece, tek başına ebeveyn olma süreci, çocuğunu her gün gorememe süreci. Anne olduğum vakit bunları hesaplamamıştım.”

Özel televizyon gösterisinden evvel konuşan Oprah Winfrey Adele’in yeni albümündeki Hold On müziğinin hayli kuvvetli bir kesim olduğunu kaydederek “Dünyada bir sıkıntıyla uğraşan herkes için bir çeşit ulusal marş olabilir” dedi.

Oğlu, Taylor Swift’in daha ünlü olduğunu düşünüyor

Adele, oğlunu 2018 yılında Taylor Swift’in stadyum konserine götürdüğünde, Angelo hayranlık ortasında kalakalmıştı.

O sırada 6 yaşında olan Angelo bir gösterinin bu kadar epeyce kişi tarafınca izlenebilmesine inanamamıştı zira daha evvel daima annesinin izleyicisiz provalarını izlemişti.

Ancak Adele, oğlunun son vakit içinderda, bilhassa YouTube’daki son görüntüsünün yayımlanmasından daha sonra annesinin ne kadar tanınan olduğunu anlamaya başladığını söylüyor:

“Geçen gün Easy On Me’nin yayımlanmasını beklerken ‘150 bin kişi bekliyor” diyordu. daha sonra yorumları okudu ve ‘Seni hakikaten epey seviyorlar’ dedi. Yani anlamaya başlıyor lakin daha tam değil.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.