90 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı, eşi onunla 3 yıl konuşmadı, 15 bin lira daha dolandırıldı

miRBey

Aktif Üye
90 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı, eşi onunla 3 yıl konuşmadı, 15 bin lira daha dolandırıldı
Isparta’nın Aksu ilçesinde eşiyle mütevazı bir ömür süren 4 çocuk babası Mehmet Duvar’ın ömrü 3 yıl evvel meskenine gelen tanımadığı 2 kişi niçiniyle değişti. ‘İlah konuğu‘ olarak geldiklerini söyleyen, daha sonrasında defineci olduklarını anlatan kimliği meçhul bireyler, Mehmet Duvar’a 45 milyonluk bir servete ortak edeceklerini söylemiş oldu. Bir gün Mehmet Duvar’a ağzı kapalı, içerisinde 45 milyon lira pahasında tarihi eser olduğunu söylemiş oldukleri toprak kap getiren 2 kişi, bu yapıtı saklamasını istedi. Şüphelilere inanan Mehmet Duvar, güçlü olma hayaliyle kabı sakladı.

Kent dışına giden 2 şüphelinin peyderpey istediği toplam 89 bin 925 lirayı havale yoluyla gönderen Mehmet Duvar, dolandırıldığını anlayınca, yanına aldığı kelamda tarihi yapıtla polise başvurdu. Elindeki havale dekontlarını da veren Duvar, birinin sırf ismini bildiği H. ve A.Y. ile cürüm ortakları olduğu öne sürülen B.U.’dan şikayetçi oldu lakin isimli süreç beklediği üzere sonuçlanmadı. Evvel Eğirdir Cumhuriyet Savcılığı, daha sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili takipsizlik sonucu verince çaresiz kaldığını belirten Mehmet Duvar, bakanlığa kadar başvurduğunu fakat sonuç elde edemediğini söylemiş oldu.

3 yıldır eşi ile küs

Olayla ilgili hukuk gayretini sürdüren Mehmet Duvar’ın yaşanan bu süreçte eşi Dudu Duvar ile ortası bozuldu. Mehmet Duvar, tartıştığı eşini konuttan kovunca ortaları açıldı. İki katlı meskende oturan çiftten Dudu Duvar birinci kata yerleşti, Mehmet Duvarsa müştemilat olarak kullanılan taban katı iki göz oda haline getirip burada yaşamaya başladı. 2018 yılından bu yana birbirleriyle küs olan ve hiç bir biçimde konuşmayan Duvar çifti, ömürlerini bu türlü sürdürüyor.

‘Sizi dolandıran şahısların izini sürüyoruz’

Mehmet Duvar, yaşadığı olayın akabinde bir defa daha dolandırıcıların maksadı oldu. Dün Duvar’ı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kimliği meçhul şüpheliler, ‘Sizi dolandıran şahısların izini sürüyoruz. Artık size vereceğimiz talimatları dikkatlice uygulayın’ diyerek, bankadan 15 bin TL kredi çekmesini istedi. Söylenenlere inanıp, bankadan parayı çeken Mehmet Duvar, dolandırıcıların belirttiği hesaba havale etti. sonrasındasında şüphelilerin telefonuna tekrar ulaşamayan Mehmet Duvar, dolandırıldığını anladı. Çabucak polise giden Mehmet Duvar, şikayetçi oldu. Yapılan incelemede Mehmet Duvar’ın yatırdığı paranın Bursa’da S.A. tarafınca çekildiği belirlendi. Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

‘Para hesaba geçince telefonu kapadılar’

Evvelki dolandırıcılık olayından dolayı hem maddi hem manevi olarak yıpranan Mehmet Duvar başına gelen son olayı şöyleki anlattı:

“Pazartesi saat 14.00 sıralarında konutumda oturduğum esnada telefonum çaldı. Kayıtlı olmayan bir numaradan arayan şahıs ‘Ben polis merkezinden arıyorum. Sizi dolandıran şahısların izini sürüyoruz. Bu şahıslar sizin üzere 60 kişiyi dolandırıp trilyonlarca lirayı diğerlerinin hesaplarına aktarmış. Biz bu kapanan belgeyi başsavcının talimatıyla bir daha açacağız. Artık size vereceğimiz talimatları dikkatlice uygulayın’ dediler. Benden bankaya giderek 15 bin lira kredi çekmemi, bu paranın örtülü ödenekten alınacağını, benim hiç bir biçimde borçlanmayacağımı söylemiş olduler. Ben de istenilen krediyi çektim. Bu esnada telefonda birbirlerine ‘komiserim’, ‘başsavcım’ diye hitap eden 3-4 şahısla konuşuyordum. Bana telefonda ‘parayı çektin mi’ diye sordular. ‘Evet çektim’ deyince çabucak PTT önüne git orada ATM’ye yürü ve parayı vereceğimiz numaraya yatır. Biz dolandırıcıya tuzak kurduk. Artık o parayı çekerken suçüstü yakalayacağız’ dediler. Ben de denileni yaptım. Para hesaba geçtikten daha sonra telefonu kapattılar. tekrar da ulaşamadım. Bir defa daha dolandırıldığımı anlayınca çabucak polise gidip şikayetçi oldum. Para S.A. isminde birinin hesabına Bursa vilayetinde bir ilçeye gitmiş. Polisten bu bilgiye ulaştım.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.