72 yaşındaki İtalyan bayan, ‘Marco Polo’nun izinden’ gidecek

miRBey

Aktif Üye
72 yaşındaki İtalyan bayan, ‘Marco Polo’nun izinden’ gidecek
Vienna Cammarota isimli bayan, salı günü Marco Polo‘nun doğum yeri olan Venedik’cilt ayrıldı. İtalyan bayan, Aralık 2025’te Pekin’e varmak maksadıyla 15 ülkeyi dolaşırken yaklaşık 22 bin kilometre yol kat edecek.

Italian woman, 72, to walk Marco Polo’s path from Venice to Beijing https://t.co/0KTkMCx14M

— The Guardian (@guardian) April 26, 2022

Cammarota, 30 yılı aşkın bir müddetdir yürüyüş yapmaya devam ediyor. Daha evvel Tibet, Filistin, İsrail, Patagonya ve Madagaskar’ı yürüyerek gezen Cammarota’nın son macerası, onu güney İtalya’nın Campania, Calabria ve Basilicata bölgelerindeki Ortaçağ kasabalarında bir seyahate çıkardı.

Yola çıkmadan evvel konuşan Cammarota, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’daki ülkeler içindeki rotada son derece aksi arazi ve iklim şartlarını deneyimleyeceği son macera çeşidine hazır olduğunu söylemiş oldu.

Da Venezia a Pechino in marcia per la pace: l'impresa della 72enne Vienna Cammarota sulle orme di Marco Polo #pace https://t.co/slBKZi4wTi pic.twitter.com/qOCB9vVE7y

— Tgcom24 (@MediasetTgcom24) April 27, 2022

hem de biraz gergin olduğunu da söyleyen İtalyan bayan, “Her seyahatimin başında tıpkı duyguyu yaşıyorum” diye ekledi.

Sırt çantasının yanı sıra Cammarota, seyahatlerinin imgelerini kaydetmek için bir GoPro kamera ve hekiminin sıhhatini uzaktan denetim edebileceği uygulamayı da içeren telefonu yanına aldı.

72 yaşındaki maceracı, “Moğolistan’da sert soğuğa göğüs germek üzere sahiden güçlü anlar olacak ancak ben hazırım” dedi.

Pekin’e vardığında 75 yaşında olacak

Cammarota, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve son olarak Çin’e gitmedilk evvel İtalya’nın kuzeeyinden Slovenya’ya geçecek. Pekin’e ulaştığında ise 75 yaşında olacak.

Yol boyunca tanıştığı beşerler tarafınca ağırlanmayı uman Cammarota, “Para biriktirmek için değil, direkt temas kurmak ve beni ağılayan beşerler aracılığıyla ülkelerin kıssasını anlamak için bunu yapacağım” sözlerini kullandı.

‘Marco Polo’ya hayran kaldım’

Yaşlı İtalyan, “Von Goethe’den daha sonra Marco Polo’ya hayran kaldım. Tarihi, kültürü ve arkeolojiyi seviyorum. Görmek ve anlatmak için, fakat her şeydilk evvel dinlemek için yürüyorum” diye belirtti.

Öte yandan, kültürel mirasın korunması hedefiyle şuraya Archeoclub Italia‘nın büyükelçisi olan Cammarota, 1786-1788 yılları içinde İtalya’daki seyahatlerinin günlüklerini İtalyanca kaleme aldığı kitabında yayımladı. İtalyan bayan, kitabı yazarken Alman muharrir Johann Wolfgang von Goethe’den ilham aldığını söylemiş oldu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.