40 yıllık ABBA kümesi müziğe veda ediyor: ‘Buraya kadar’

miRBey

Aktif Üye
40 yıllık ABBA kümesi müziğe veda ediyor: ‘Buraya kadar’
1974 yılında düzenlenen Eurovision Müzik Yarışı’nı ‘Waterloo’ modülüyle kazanan İsveçli efsanevi küme ABBA, müziği bırakma sonucu aldı.

Son aylarda 40 yıllık ortadan daha sonra ‘Voyage‘ isminde yeni bir albüm çıkaracağını duyuran küme, artık de bu albümün son olduğunu duyurdu.

Küme, yeni albümün tanıtım ve konserleri bitmiş oldukten daha sonra müziğe veda edecek.

1982 yılında dağılan küme, bu yılın başında 9. stüdyo albümünü kaydetmek ve önümüzdeki mayıs ayında İngiltere’nin başşehri Londra’da yapılacak bir dijital sahne gösterisi için tekrar bir ortaya gelmişti.

Kümenin üyeleri, 74 yaşındaki Benny Andersson ve 76 yaşındaki Bjorn Ulvaeus, 22 Kasım’da Voyage’ın piyasaya sürülmesinden daha sonra tekrar stüdyoya girmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

The Guardian gazetesine konuşan Andersson, “İşte… bu biçimde olmalı. Aslında 1982’de, ‘işte bu’ dememiştim. ABBA’nın tekrar asla var olmayacağını kendime bile hiç bir biçimde söylemedim. Ama artık size söyleyebilirim: Buraya kadar” sözlerini kullandı.

ABBA, son albümünün dijital konserlerini 2025’e kadar sürdürecek.

The Sun’ın aktardığına bakılırsa ‘son teknoloji’ olacak konserlerde, kümenin en ihtişamlı periyotlarından hologramlar sahne alacak.

After 40 years, Abba is back with a new album and a stage show featuring digital versions of themselves from 1979.

The Swedish pop group is also risking perhaps its most valuable asset — its legacy. “You just take a chance,” Bjorn Ulvaeus said.https://t.co/eVDSTxDVLS pic.twitter.com/71EXc4tsSa

— The New York Times (@nytimes) October 27, 2021

Konserler Queen Elizabeth Olympic Park’ta özel olarak dizayn edilecek ve ABBA Arena’da gerçekleşecek.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.