3 bin lira mükafatı kazanabilmek için 15 metre börek yediler

miRBey

Aktif Üye
3 bin lira mükafatı kazanabilmek için 15 metre börek yediler
Bursa‘da düzenlenen 3 bin lira ödüllü börek yeme müsabakasında yarışmacılar mükafatı kazanmak için kıyasıya yarıştı. Birincinin 10 dakika ortasında 15 metre 60 santim börek yediği müsabakada renkli manzaralar ortaya çıktı.

Görükle’de bu yıl 7’incisi düzenlenen börek yeme müsabakası büyük heyecana sahne oldu. Dünyanın pek epeyce ülkesinden yarışmacılar; en hayli böreği yemek için kıyasıya çaba verdi. 10 dakika ortasında 15 metre 60 santim börek yiyen Fazilet Salman, 3 bin liralık mükafatın sahibi oldu. Yarışta ikinci ve üçüncü olanlara ise 500’er lira armağan çeki verildi.

Derece alabilmek için 1,5 gündür bir şey yemediğini söz eden birinci Fazilet Salman, “Hedefim Bursa’nın plakası olan 16 metre börek yemekti. Ben 15 metre 60 santim börek yedim. Börekleri yerken epey zorlandım. Birinci geldikten daha sonra çabucak lavaboya koştum. 1,5 gündür hiçbir şey yemiyordum. Bu yarışa düzgün hazırlandım. Önümüzdeki yıl müsabakaya yeniden katılacağım’ dedi.

Yarışmaya katılan Nijeryalı yarışmacı, ” hayatımda birinci defa bu biçimde bir yarışa katıldım. Müsabakada 5 metre börek yiyebildim. Börek yerken çok zorlandım, hayli keyifli bir yarış oldu” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.