23 yaşındaki genç bayan, 88 yaşındaki dedesiyle bir arada mezun oldu

miRBey

Aktif Üye
23 yaşındaki genç bayan, 88 yaşındaki dedesiyle bir arada mezun oldu
ABD’de Teksas Üniversitesi’nde bağlantı alanında tahsil nazarann 23 yaşındaki Melanie Salazar, iktisat alanındaki eğitimini 88 yaşında tamamlayan dedesi Rene Neira ile bir arada mezuniyet heyecanı yaşadı.

Dede ve torun, daha evvel de 2016 yılında birlikte üniversiteye başladıklarına dair haberlerle gündeme oturmuştu. Artık ise mezuniyet heyecanını dedesiyle tıpkı gün yaşayan Salazar, “1950’lerden bu yana lisans eğitimini tamamlamaya çalışıyordu. Bu, dedemin en büyük hayali ve hayat gayelerinden biri oldu” dedi.

Dedesinin evlendikten daha sonra eğitimine orta vermek zorunda kaldığını tabir eden genç torun, “1950’lerde aşık olup evlendi, bir aile kurdu. Bu niçinle eğitimine devam edemedi” sözlerini kullandı.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Melanie Salazar ♡ (@melaniesalazara)’in paylaştığı bir gönderi

Son birkaç yılın bilhassa koronavirüs salgını niçiniyle dedesi için zorluklarla geçtiğini söyleyen Salazar, dedesi Rene Neira’nın küçük bir felç geçirdiğini ve okuldan tıbbi müsaade almak zorunda kaldığını belirtti.

Lokal medyaya yansıyan haberlere göre Rene dede birkaç kredilik notunun eksik bulunmasına karşın, kalıcı bir hastalığa sahip olması ve hastanede tedaviye devam etmesi niçiniyle erken mezuniyete layık görüldü.

Mezuniyet merasiminde sahneye bir arada çıkan ikili, iştirakçiler tarafınca uzun mühlet alkışlandı.

Torun Salazar merasimdeki hislerine ait, “Dedeme dedim ki ‘Bu bizim anımız. Bunu seninle paylaşmak istiyorum.’ Büyükbabamla gurur duyuyorum ve onunla bu anı, bu anıyı yaşayabildiğim için hayli mutluyum” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.