10 bin dolar maaşı bıraktı, köyünde kendi işini kurdu

miRBey

Aktif Üye
10 bin dolar maaşı bıraktı, köyünde kendi işini kurdu
Rizeli Olgun Atagün, gemideki işini bırakarak köyünde açtığı tesisle kentin gürültüsünden uzak vakit geçirmek isteyenler için bir tesis kurdu.

Atagün, evvelki işinde maaşının düzgün olduğunu fakat kendisini tatmin etmediğini belirterek, “O maaşı aldığım vakit hoş bir yaşantım yoktu. Daima denizin üstündesin. İnsanlardan uzaksın ve farklı ülkelere gidiyorsun. Hoş fakat muhakkak bir süre daha sonra bu sıkıcı gelebiliyor. Ben burada ailecek ekmek paramı kazandıktan daha sonra 9-10 bin dolar maaşın da bir kıymeti kalmıyor” diye konuştu.

Tesisi, insanların dinlenip kentin yorgunluğunu atmalarını sağlamak için açtıklarını tabir eden Atagün, şunları kaydetti:

“İlk başta 4 bungalov mesken ile başladık. Talep fazla olunca biz de şaşırdık. Biz işin buraya geleceğini beklemiyorduk. Daha farklı bungalov meskenler çizip daha fazla kişinin gelmesini sağladık. Bir arkadaş ‘Evlerin altından dere geçse daha farklı olur.’ demişti. Biz de bunu düşündük ve yaptık. Şu an 6 bungalov meskenin altından dere geçiyor.”

Annesi Emine Atagün ise oğlunun karada bir işi olmasını istediğini belirterek, kendi topraklarında “doğada kal” sloganıyla bungalov konutlar yaparak köye de katkı vermeye çalıştıklarını söylemiş oldu.

‘Buranın tabiatı ve yeşili epey güzel’

Bulgaristan’dan tatil için Rize’ye gelen Bülent İsmail, bölgeye gelmenin beş yıllık hayali olduğunu lisana getirerek, “Buranın tabiatı ve yeşili, her şeyi hayli hoş. Burada dört mevsimi bir günde yaşadığımız vakit içinder da oluyor. Sözlerle anlatılacak bir yer değil. Herkese tavsiye edebilirim. Bana ‘Nereye tatile gidebilirim?’ diye soranlara ise ‘Rize’ye gidin’ derim” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.